Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Do kraja godine osiguranje automobila na parkinzima

03 Jul 2014 Komentara (0)osiguranje autoodgovornosti / kasko osiguranje / obavezno osiguranje / osiguranje odgovornosti / zeleni karton / osiguranje vozila / osiguranje putnika / auto-nezgoda / auto nezgoda / pomoć na putu /

Do kraja godine osiguranje automobila na parkinzima

Izvor: Beoinfo, Blic, Kurir

Čupković je rekao da građani Parking servis i dalje doživljavaju kao preduzeće koje naplaćuje korišćenje ulica, i da zbog toga planira da sve korisnike usluga, koji parkiraju svoja vozila ne samo u garažama, već i na parkiralištima i zonskom sistemu, osigura od sitnih šteta kao što su grebanje automobila, lomljenje stakala, retrovizora i slično, u vreme dok su vozila parkirana.

"Automobili sada nisu osigurani, pa vozač kada uđe u garažu ili se parkira u zoni, ne zna da li će neko da ga zakači, da mu polomi retrovizor ili far. Mi smo sada započeli proceduru uvođenja osiguranja za automobile i u narednim mesecima sklopićemo ugovor sa nekom od osiguravajućih kuća, kako bi svi građani koji kupe kartu ili plate SMS-om parkiranje u zoni, bili pokriveni od sitnih šteta. Kada parkiraju, građani treba da dobiju neko osiguranje za to što plaćaju, što će biti nova, dodatna usluga, koju planiramo da uvedemo do kraja godine" rekao je Čupković.

On je dodao da ovde nije reč o osiguranju od krađe automobila, već od oštećenja i bahatog ponašanja određenih ljudi prema tuđem vlasništvu.

"Sada radimo tendersku dokumentaciju. Izabraćemo najpovoljnijeg ponuđača i mi ćemo osigurati sva vozila. Znači, za plaćenu kartu na ulici, ili u garaži, vi ćete dobiti osiguranje vašeg vozila, do nekog iznosa. Takođe, planiramo da u garažama uvedemo i video nadzor, što će biti olakšavajuća stvar, da građani koji dožive neku veću štetu mogu da s obrate sudu uz materijalni dokaz, tako što će priložiti video zapis" rekao je Čupković.

On je naveo i da je "Parking servis" u prvom kvartalu ove godine ostvario dobit 500% veću u odnosu na isti period prošle godine i da je ostvarena dobit od 311 miliona dinara, što, kako se navodi, uveliko nadmašuje dobit iz cele prethodne godine.

"Osim toga što 85 odsto svoje dobiti Parking servis vraća u budžet grada, sav novac od dobiti i ušteda koje ostvarujemo, ulagaćemo u izgradnju novih parking mesta, garaža i regulisanje saobraćaja. Beograđani moraju da znaju kako se troši njihov novac kojim oni svakodnevno plaćaju parkiranje. Nijedan dinar neće biti potrošen na plate zaposlenih, službene ručkove ili putovanja, već ćemo se truditi da građanima omogućimo lakše i bezbednije parkiranje i više mesta u novim parkiralištima" kaže vd direktora JKP "Parking servis" Andrija Čupković.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?