Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

DDOR izdao saopštenje o isplati naknada oštećenim putnicima agencija SAB Travel i JAZZ Travel

19 Sep 2018 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / DDOR osiguranje / DDOR / Unipol Grupa / SAB travel / JAZZ travel / osiguranje odgovornosti /

DDOR izdao saopštenje o isplati naknada oštećenim putnicima agencija SAB Travel i JAZZ Travel

Izvor: DDOR

U kompaniji kažu da nastavljaju pribavljanje ispravnih podataka u slučajevima kada su podneti zahtevi sa nedostajućim ili neispravnim podacima za isplatu (lični podaci, broj tekućeg računa), kao i da kontaktiraju putnike koji još nisu podneli odštetne zahteve.
 
Kao posledica insolventnosti organizatora putovanja SAB Travel iz Beograda i neispunjenja naloga datog od strane turističke inspekcije, dana 07.07.2018. godine aktivirane su polise Garancije putovanja na kojima je osiguranik, Organizator putovanja SAB Travel, a ugovarač osiguranja YUTA. Osiguravač na obe polise je DDOR Novi Sad a.d.o.
 
Do danas je podneto ukupno 2020 odštetnih zahteva, u ukupnom iznosu od 76.486.505 dinara.
 
Svi primljeni odštetni zahtevi su obrađeni, priložena dokumentacija je analizirana i kontrolisana. Neophodnu dokumentaciju činili su: Ugovor o putovanju, garancija putovanja dobijena uz Ugovor o putovanju i dokazi o izvršenoj uplati. Predmet naknade je iznos koji su putnici, odnosno nosioci Ugovora o putovanju uplatili, za šta imaju odgovarajući dokaz.
 
Pored primljenih odštetnih zahteva, DDOR Novi Sad, a na osnovu nalaza Turističke inspekcije, ima saznanja o postojanju još aranžmana po kojima nisu podneti odštetni zahtevi. Imajući u vidu ovaj podatak, kompanija je u obavezi da izvrši i rezervaciju sredstava za buduće odštetne zahteve koji još nisu podneti.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?