Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

DDOR finansira 1500 obuka za mlade vozače

03 Oct 2016 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / DDOR / DDOR Novi Sad / UnipolSai / UnipolSai Grupa /

DDOR finansira 1500 obuka za mlade vozače

Izvor: DDOR

Iskustvo u prethodne 2 godine sprovođenja ovog programa, pokazalo je da posle edukacije mladi nisu izazvali ni jednu jedinu nezgodu, a da su u onim nezgodama gde nisu bili krivci učestvovali čak 52% manje nego ostali. Dakle posle izuzetnih rezultata u prethodne 2 godine, besplatni treninzi vozača sa probnom vozačkom dozvolom se nastavljaju treću godinu zaredom, naveo je DDOR u saopštenju.
 
Nastavak ovog projekta promovisali su ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović, dr Giorgio Marchegiani, predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja, Mirko Alvirović direktor NAVAK-a i Decebal Sorin Tudor, predstavnik OMV Srbija.
 
"DDOR u slučaju ovog projekta želi da bude uz Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije i promoviše edukacije građana preko obuke mladih vozača. Za nas je jasno da je u pitanju misija za generacije koje dolaze. Moramo da učinimo sve da ljudi postanu svesni opasnosti u saobraćaju. Statistički podaci pokazuju da u Srbiji i Evropi broj poginulih u saobraćajnim nesrećama opada od kraja 80-ih godina prošlog veka. Svakako, značajnu ulogu u pozitivnoj tendenciji imaju aktivnosti Agencije za bezbednost u saobraćaju. Prema podacima iz 2010. godine Srbija je po broju poginulih u saobraćajnim nesrećama na 100.000 stanovnika u odnosu na zemlje Evrope bila na 19 mestu. Do sada smo u treninge bezbedne vožnje za naše osiguranike uložili oko 4,5 mil EUR i u predstojećem periodu planiramo ulaganje od 1 mil EUR. Intenzivno edukujemo kako vozače tako i najmlađe, kroz sve strukture obrazovnog sistema" kazao je predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja dr Giorgio Marchegiani.
 
Akcija traje od oktobra do decembra 2016, a zainteresovani mogu da se prijave preko web sajta e-Uprava. Pravo na prijavljivanje imaju svi koji su probnu vozačku dozvolu stekli posle 1. januara 2016. godine. Biće otvoreni termini besplatnih treninga za čak 1500 polaznika, 50% više nego prošle godine, što je najveća besplatna akcija praktične edukacije vozača ikada sprovedena ne samo u Srbiji već i u širem regionu. Naftni gigant OMV i dalje podržava akciju obezbeđujući mogućnost da mladi vozači osim besplatnih treninga imaju i besplatan prevoz od svojih gradova do centra NAVAK i nazad.
 

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?