Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Croatia osiguranje povećalo dobit u prošloj godini

22 Apr 2019 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Croatia osiguranje / Adris grupa / Milenijum osiguranje /

Croatia osiguranje povećalo dobit u prošloj godini

Izvor: CO

Obračunata premija neživotnih osiguranja iznosila je 2.214 miliona kuna i veća je za 15% u odnosu na isti period prethodne godine. Najveće povećanje premije ostvarilo je kasko osiguranje vozila te imovinsko osiguranje, dok je najveće smanjenje premije ostvarilo osiguranje prevoza usled nepovoljnog finansijskog stanja u industriji brodogradnje, što je dovelo do pada novih investicija. Obračunata premija životnih osiguranja iznosila je 565 miliona kuna što je 6% više nego prethodne godine. U poslovima ulaganja neživotnih i životnih osiguranja ostvareni su prihodi u iznosu od 417 miliona kuna, što je približno jednako prihodima ostvarenim u 2017. godini. Finansijski rashodi su u 2018.godini smanjeni na 130 miliona kuna. 
 
Bruto likvidirane štete iznosile su 1.549 miliona kuna, što predstavlja povećanje od 9% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Ukupni administrativni troškovi iznosili su 407 miliona kuna i 1,5% su veći nego u 2017 godini. Troškovi provizija iznosili su 486 miliona kuna i 19% su veći nego prethodne godine, što je rezultat nastavka ulaganja u prodaju.
 
Grupa Croatia osiguranja ostvarila je prošle godine konsolidovanu dobit nakon oporezivanja i udela manjinskih akcionara u iznosu od 337 miliona kuna, dok je ista u 2017. iznosila 253,5 miliona kuna. Ukupna obračunata bruto premija na nivou Grupe u 2018. iznosila je 3.336 miliona kuna u odnosu na 3.136 miliona kuna godinu dana ranije, što govori o rastu grupe na tržištima na kojim posluje.
 
Inače, Croatia osiguranje na tržištu Republike Srbije posluje kroz Milenijum osiguranje čiji je vlasnik.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?