Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Bruto dobit VIG Grupe porasla za više od 7 odsto na kraju prošle godine

19 Mar 2020 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Wiener Stadtische Osiguranje / Wiener / VIG / VIG Grupa / Vienna Insurance Group /

Bruto dobit VIG Grupe porasla za više od 7 odsto na kraju prošle godine

Izvor: VIG

Neživotno osiguranje predstavlja oko 58% premijskog portfelja, životno osiguranje 35%, a zdravstveno osiguranje 7%. Najveći premijski rast zabeležen je u Poljskoj, baltičkim zemljama, Austriji, Češkoj i ostalim zemljama centralne i istočne Evrope (CEE). U 2019. godini ostvarena je i 7,4% veća bruto dobit grupe te je ista lagano premašila plan i iznosivši 521 milion evra. 
 
U vezi sa trenutnom krizom oko koronavirusa, uspostavljene su različite mere: „Znatno smo poboljšali naše ključne finansijske pokazatelje već četvrtu godinu za redom. Ovi rezultati potvrđuju našu poziciju lidera na tržištu Austrije i CEE regiona. Oni takođe podupiru potencijal rasta na našim tržištima koje uspešno koristimo tačno 30 godina. Nesumljivo da će situacija s koronom uticati na naš poslovni razvoj. U ovom trenutku efekti na Grupu tek treba da se procene. Istakli smo sigurnosne i zaštitne mere za naše zaposlene i kupce te osigurali kontinuirano poslovanje u svim našim zemljama. Stalno smo u kontaktu sa našim osiguravajućim društvima kako bismo pomogli obuzdavanje virusa. Bez obzira na trenutnu situaciju, u četvrtoj godini za redom predložićemo značajno povećanje dividende sa 1,00 evro na 1,15 evro po akciji za finansijsku 2019. godinu zbog izvrsnih poslovnih rezultata ostvarenih u prethodnoj godini. To je povećanje od 15% i odgovara atraktivnom prinosu od 4,5% ", objasnila je generalna direktorka Elisabeth Stadler.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?