Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Axa povećala profit za 14 odsto

22 Feb 2014 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Osiguravajuće kuće / Axa / Axa osiguranje / Axa Grupa / Axa Group /

Axa povećala profit za 14 odsto

Izvor: B92

Kako se navodi, neto dobit te grupe u prošloj godini porasla je za 14% u odnosu na godinu pre i iznosi 4,5 milijardi evra, pa je Bord direktora predložio povećanje dividende po akciji za 13%.

Napominje se da Axa, jedna od vodećih svetskih osiguravajućih kompanija, posluje i u Srbiji preko Axa osiguranja. U oblasti osiguranja života i štednje Axa grupa ostvarila je premije od 55,3 milijarde evra, što je za 2% više nego na kraju 2012. godine.

Ističe se da dobro poslovanje u neživotnim osiguranjima potvrđuje ostvarenih 28,8 milijardi evra premije, što je 2% više nego godinu dana ranije.

Uspešnu poslovnu godinu Axa grupa zaokružila je porastom od 8% u upravljanju imovinom, ističe se u saopštenju te kompanije koja u 56 zemalja u kojima posluje ima 102 miliona klijenata.

Od kraja 2010. godine Axa grupa posluje i u Srbiji. U prošloj godini Axa osiguranje je, kako se ističe, postalo najbrže rastuća osiguravajuća kuća na tržištu sa rastom premije od 97%.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?