Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Allianz zainteresovan za Sava Re

10 Jun 2019 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Sava osiguranje / Sava Grupa / Sava Re / Allianz / Allianz osiguranje /

Allianz zainteresovan za Sava Re

Izvor: siol.net

Tako se smatra da je Allianz već angažovao italijansku bankarsku grupu Unicredit, koja je 2008. pomogla slovenačkoj vladi da proda 75% akcija Save Re.
 
Allianz i Unicredit su bliski poslovni partneri. Prošle godine potpisali su ugovor o dugoročnoj saradnji u Srednjoj i Istočnoj Evropi, sa kojim je Unicredit postao ekskluzivni Allianzov partner u prodaji osiguranja u nekoliko zemalja, uključujući i Sloveniju. Još pre 2 godine Allianz-ovi predstavnici razgovarali su sa Adris Grupom o mogućoj zajedničkoj ponudi za Savu Re. Inače Adris kontroliše skoro 20% akcija Sava Re  putem fiducijskih računa.
 
Hoće li se Allianz ponovno okrenuti Adris-u u slučaju mogućeg saveza za preuzimanje za Sava Re, za sada se ne zna ali Adris-ov udeo može biti ključ za buduće planove sa  Savom Re. Inače, najveći vlasnik Save Re je država Slovenija koja zajedno sa Slovačkim državnim holdingom (SDH) i njegovim povezanim društvima kontroliše gotovo 40% akcija.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?