Osiguranje internetom
Osiguranje internetom

Adris Grupa može kupovati akcije Sava Re

02 Sep 2016 Komentara (0)Novosti / Novosti iz osiguranja / Osiguranje / Milenijum osiguranje / Croatia osiguranje / Adris grupa / Sava osiguranje / Sava Re / Sava Grupa /

Adris Grupa može kupovati akcije Sava Re

Izvor: Croatia osiguranje

Ova informacija o dobijanju odobrenja od strane slovenačkog regulatora, koja ne samo CO već i ostalim firmama iz sistema Adris grupe, dozvoljava sticanje više akcija u Sava Re novi je podsticaj za regionalno širenje najvećeg društva za osiguranje u Hrvatskoj koje je zajedno sa svojim vlasnikom, Adris grupom, do sada preuzelo 19,04% akcija u Savi Re koje mu garantuju 21,15% glasačkih prava.
 
Adris i CO su u junu ove godine kod AZN-a zatražili dozvolu za povećanje udela u Sava Re. Većinski vlasnik Sava Re je slovenačka država, a Adris je u proleće ove godine najavio kako je za dodatno jačanje biznisa osiguranja izdvojio više od milijardu kuna (oko 133 miliona evra), te da sa tim iznosom nameravama kupovati bilo na domaćem tržištu bilo u okruženju  kako bi realizovao svoj ambiciozni plan kojim želi postati regionalni lider u industriji osiguranja. Inače Aris i CO na tržištu Srbije posluju kroz Milenijum osiguranje čiji su vlasnik.

Pošaljite komentar

Prijavite se na našu mejling listu

Želite da povremeno dobijate aktuelne informacije iz oblasti osiguranja?